Maksutonta täydennyskoulutusta kerääjä.fi -palvelun käyttäjille

28.05.2021

Järjestämme kuusenkerkkää ja koivunlehteä käsittelevän täydennyskoulutuksen 31.5.2021 klo 14.30–16.30 Teamsin välityksellä kerääjä.fi -palvelun käyttäjille. Koulutuksen pitää keruutuotetarkastaja Anni Rintoo. Luento-osuus on palveluun kirjautuneille maksuton. Teams-linkki jaossa palveluun kirjautuen.

Mikäli haluat koulutuksesta suoritusmerkinnän kerääjäkorttiisi, sinun on ilmoittauduttava etukäteen tälle 31.5. kerääjäkurssille palvelun koulutukset-osiossa. Kerääjäkortin suoritusmerkinnän saamisen edellytyksenä on osaamisen näyttäminen maasto-olosuhteissa. Tämä voidaan järjestää etäyhteydellä, ja tarkemmat ohjeet tästä annetaan koulutuksessa. Tästä kerääjäkorttisuorituksen maasto-osuudesta laskutetaan 20 euroa (1-2 lajia). Pelkkä luento-osuus on siis maksuton eikä edellytä ilmoittautumista, koulutuslinkki löytyy myöhemmin tiedotteesta.

Kerääjäkoulutuksessa opeteltavina lajeina ovat siis kuusenkerkkä ja koivunlehti. Koulutuksessa käydään läpi keruun yleisohjeet sekä kuusenkerkkien ja koivunlehtien kerääminen, keruuvälineet, käsittely ja käyttö. Lisäksi käydään läpi luomuohjeistuksia, jokamiehenoikeudet, vaikuttava lainsäädäntö ja kerääjärekisteriä.

Tervetuloa mukaan!

Palvelun toteuttamista on tukenut maa- ja metsätalousministeriö